Thomas Sowell εισαγωγικά
Τι είναι η αποκαλούμενη «καπιταλισμός» μπορεί να ονομάζεται ακριβέστερα καταναλωτισμό. Είναι οι καταναλωτές που καλούν τη μελωδία, και οι καπιταλιστές που θέλουν να παραμείνουν καπιταλιστές πρέπει να μάθουν να χορεύουν σε αυτό.
Το πρώτο μάθημα των οικονομικών είναι σπανιότητα: δεν υπάρχουν ποτέ αρκετά για να ικανοποιήσουν οποιωνδήποτε όλους εκείνους που θέλουν. Το πρώτο μάθημα της πολιτικής είναι να αγνοήσουμε το πρώτο μάθημα των οικονομικών.
Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια πιο ηλίθια ή πιο επικίνδυνο τρόπο λήψης αποφάσεων από τη θέση από αυτές τις αποφάσεις στα χέρια των ανθρώπων που δεν πληρώνουν κανένα τίμημα για την λάθος.
Τι είναι δυσοίωνη είναι η ευκολία με την οποία μερικοί άνθρωποι πάνε να πω ότι δεν ήθελα κάτι να πω ότι η κυβέρνηση πρέπει να απαγορεύσει αυτό. Όταν ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, δεν αναμένουν την ελευθερία να επιβιώσουν πολύ καιρό.
Σοσιαλισμός γενικά έχει ένα ρεκόρ αποτυχίας τόσο κραυγαλέα ότι μόνο μια πνευματική θα μπορούσε να αγνοήσει ή να αποφύγουν αυτό.
Μπορείτε να μιλάμε για "κοινωνική δικαιοσύνη" Όλα όσα θέλετε. Αλλά τι θάνατο φόρων συνοψίζεται είναι να αφήσουμε τους πολιτικούς λαμβάνουν χρήματα από τις χήρες και τα ορφανά να πληρώσουν για καλούδια που θα διαθέσουμε σε άλλους, προκειμένου να αγοράσει ψηφοφορίες να επανεκλέγεται Αυτό δεν είναι κοινωνική δικαιοσύνη ή οποιοδήποτε άλλο είδος της δικαιοσύνης.
Εάν σας έχει δικαίωμα ψήφου για τους πολιτικούς που υπόσχονται να σας καλούδια σε βάρος κάποιου άλλου, τότε δεν έχετε δικαίωμα να διαμαρτύρονται, όταν λάβουν τα χρήματά σας και να του δοθούν σε κάποιον άλλο, συμπεριλαμβανομένων των ίδιων.
Οι Φιλελεύθεροι του μπορεί να πιστεύουν ότι οι ίδιοι ως άνθρωποι που πιστεύουν σε ορισμένες αρχές, αλλά, αν τηρήσουμε την πραγματική τους συμπεριφορά, είναι πιθανό να ανακαλύψετε ότι οι περισσότεροι φιλελεύθεροι έχουν ένα συγκεκριμένο σύνολο συμπεριφορών, αντί αρχές. Φιλελεύθεροι μπορεί να καταγγείλει την "απληστία,« για παράδειγμα, αλλά στην πράξη όλα εξαρτώνται από οποίων η απληστία. Τίποτα δεν κάνει η κυβέρνηση είναι πιθανόν ποτέ να ονομάζεται «απληστία» από τους φιλελεύθερους. ... Ακόμα και όταν τα εδάφη που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο της «επιφανείς τομέα» νόμους για να γυρίζονται σε καζίνα, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα ή - για χώρους που θα πληρώσουν περισσότερους φόρους από ό, τι εργατική τάξη ακινήτων - φιλελεύθεροι δεν μπορούν ποτέ φαίνεται να εργάζονται μέχρι το εξωφρενικό ότι θα εμφανίσει όταν κατήγγειλε "απληστία" από την πλευρά των επιχειρήσεων των οποίων οι τιμές είναι υψηλότερες από φιλελεύθεροι πιστεύουν ότι θα πρέπει να είναι. Δεν είναι η αρχή της Λαϊκής θυσιάζουν άλλα οικονομικά συμφέροντα στη δική σας που προκαλεί φιλελεύθεροι να καταγγείλει την απληστία. Είναι ένα ζήτημα που το κάνει και αυτό που οι φιλελεύθεροι στάση είναι για εκείνα τα τμήματα του πληθυσμού.



